Rockens poeter: Bruce Springsteen

Rockens poeter: Bruce Springsteen

Konsertserien «Rockens poeter» tar for seg pop- og rockemusikere som har lagt stor vekt på litterære kvaliteter i tekstene sine. Denne gangen: Bruce Springsteen.

Konsertserien ble høsten 2017 fremført på Teglhuset i Gamlebyen, med stor suksess. Vinteren og våren 2017 blir musikken – og altså tekstene – fra tre av rockens største låtskrivere gjenstand for unike intimkvelder i Folkets Bar.

Bruce Springsteen skriver fra en underdogs perspektiv og har skrevet en rekke låter med sterkt politisk innhold, men også låter om brytningen mellom ungdomstid og voksentid, og det å leve på siden av samfunnet.
 
Det er Frederik Bjørnstad, for mange kjent som frontfigur i hyllestbandet “Backstreets”, men også pianist, som er vokalist denne kvelden. Han har lang fartstid og kjennskap til Springsteens store katalog, og vil presentere låter fra 1973 til 2002 i egne versjoner, både akustiske og rocka tolkninger, og lede oss gjennom konserten med historier fra Springsteens liv og låter.
Kapellmester og gitarist Anders Håkensen leder sitt band alle tre kveldene med «Rockens poeter». Det blir noe ulik besetning hver kveld, men musikerne som deltar er blant de fremste i Østfold, med navn som Dag Anders Sandell, Terje Støldal, Øivind Monsen og Tore Johannes Skauen.